joi, 4 decembrie 2014

Promovarea turismului in Rosia Montana prin platforma GoldCrowdfunding

Ce este Crowdfunding: Crowdfunding a devenit rapid pe Internet  # 1, cel mai nou, cel mai interesant fenomen de tendință socială pentru strângerea de fonduri, prin posibilitatea creerii unei platforme website convenabile, care permite tuturor (persoane private, companii) de a sprijini orice proiect personal ati creat.  

De ce am ales Crowdfunding? Crowdfunding este o comunitate globală, care permite partajarea proiectul personal in toata lumea. Folosind puterea incredibila a unui model unic de partajare a comunității, Crowdfunding  ajută  atingerea obiectivelor mai repede și mai ușor decât orice altă platformă. Daca vă alăturați platformei Crowdfunding acum, v-ati putea îndeplini literalmente visele personale în timp ce ajutati pe alții să facă același lucru. Crowdfunding creaza o experiență de castig win-win pentru toti.

Promovarea turismului in Rosia Montana prin Crowdfunding 

Mai multe despre proiect  http://tinyurl.com/qxzms35  

Inscriere GRATUITA in Crowdfunding http://tinyurl.com/lazhtrc

Detalii despre platforma Crowdfunding http://tinyurl.com/ptfa9lp

 

Ce ne propunem cu acest blog?                                                                                                          

- sa prezentam mai pe larg si in evolutie proiectul                       

- sa deschidem o posibilitate de  comunicare cu cei ce doresc sa ajute prin donatii proiectul             
- sa prezentam conceptul international Crowdfunding, pentru toti cei care vor dori sa promoveze un proiect propriu

Scurta prezentare Rosia Montana 

Rosia Montana, situata pe Valea Ariesului, in Muntii Apuseni, reprezinta o zona cu un potential turistic ridicat.
Mostenirea istorica este reprezentata de minele de aur de pe timpul exploatarilor romane.Localitatea este atestata, prin "tablitele de ceara", inca  din 6 februarie 131 dH (un contract economic, consemnat pe o tabla cerata). Mostenirea recenta a ultimelor 2 secole o reprezinta casele ce compun centrul istoric ("Piata"). Casele amintesc de epoca recenta a exploatarilor din timpul Imperiului Austro-Ungar si dintre cele doua razboaie mondiale. Muzeul "Aurului" completeaza ceea ce afli la tot pasul de la localnici: "Aici exista aur !"
Natura este generoasa: "muntii de aur", inconjura vatra comunei. Exista 7 lacuri, care au fost create pentru a ajuta la exploatarea aurului.Paduri de brazi acopera jumatate din masivul care strajuieste localitatea. Pasuni montane se intind, formand "Tarina".

Problema ecologica, care impiedica dezvoltarea turistica a localitatii este creata de pericolul de a se incepe o exploatare a aurului (1997), pe baza de cianuri.Aceasta exploatare masiva ar duce la disparitia muntilor, a localitatii, a padurilor...si aparitia unui imens lac de steril, imbibat cu compusi ai cianurilor. Aceasta problema nu ar fi numai "o problema locala", ci ea ar genera un impact negativ asupra intregii zone a Muntilor Apuseni, afectand Ariesenii, Lupsa, Scarisoara, Avram Iancu...Practic, pe timp indelunga (si aici as zice...pentru totdeauna...) ar fi afectat turismul si natura, in toata zona. Dorim sa promovam turismul istoric, pentru ca acesta ar fi o solutie durabila, la care ar trebui sa adere cat mai multi localnici.                             
 

Ce ne propunem ? 

Dorim sa promovam cat mai multe mici proiecte existente,dar si sa incurajam aparitia in  localitatea unor noi proiecte.  Exista pensiuni care asteapta turisti dornici de aer curat, liniste, povesti despre timpuri nu prea indepartate, despre cautatori de aur si hoti, vilve ale minelor! Dorim sa promovam proiectul nostru online,dar si prin mijloace traditionale. Vom produce pliante, carti postale,fotografii si filme prin care vom arata pensiunile existente, punctele turistice atractive. Dorim sa organizam si Tabere de pictura dar si Tabere de Arta fotografica! Dorim deasemenea sa dezvoltam si Voluntariatul in randul tinerilor din Turda.Dorim sa participam activ la promovarea si sustinerea "FanFestului" cu programe si voluntari!  Pentru aceasta vom avea nevoie de echipament modern, de calitate (Laptopuri, aparate de fotografiat,scanere, impriman-te...). Va fi nevoie si de deplasari numeroase in localitate si in imprejurimi. Dorim sa integram Rosia Montana in ansamblul turistic al Muntilor Apuseni. Aici va fi semnalat orice nou proiect ce ar putea sa apara!

   

Vizitati proiectul  "Promoting Tourism in Rosia Montana" >>>

 http://tinyurl.com/qxzms35

 

2 comentarii:

  1. Salut,
    Ai reusit sa primesti vreo sustinere financiara pana acum de la platforma celor de la CrowdFunding sau e alta vrajeala mai mare decat ce a fost pana acum (FNI, Caritas, Delfinul etc ) ?

    RăspundețiȘtergere
  2. CrowdFunding nu iti da nimic......vezi ultima postare"Am primit o intrebare"...si iti voi scrie personal !

    RăspundețiȘtergere